ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΑΜΟΥ Environment and Ecologist Movement of Samos

Beyond the TREE

More about Prefecture  v’s Municipal of Vathi at: http://samos.wordpress.com/

VIGLA

Description:
“Βίγλα” είναι το δημοσιογραφικό όργανο της Κίνησης Περιβάλλοντος και Οικολογίας Σάμου. Στις ιστοσελίδες της θα βρείτε θέματα από την εφημερίδα αλλά και την γενικότερη δράση του συλλόγου μας σχετικά με τα περιβαλλοντικά θέματα της Σάμου και όχι μόνο…

An interesting debate will take place on Tuesday between the Municipal of Vathi and the Prefecture of Samos.  The Municipal council in Vathi Samos is about to widen  the road outside the prefecture’s office in Vathi town, Samos.  The prefecture of Samos is against this act the municipal council in about to perform which invloves cutting down numerous trees…

All are welcome to protest.

For further information contact Mr.  Mihaliadis Michael, geologist on 6978905704

ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

Αγαπητοί φίλοι
Χθες αργά το μεσημέρι πληροφορηθήκαμε από τον κ. Νομάρχη Σάμου ότι ο Δήμος Βαθέος προκειμένου να ανακατασκευάσει την οδό Δερβενακίων (αυτή που διέρχεται μπροστά από το κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου) προτίθεται να κόψει τα πεύκα που ευρίσκονται στην οδό αυτή, με σκοπό να διαπλατύνει τον δρόμο.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου έχει την άποψη ότι ο δρόμος πρέπει να είναι μικρού πλάτους, να μονοδρομηθεί, να παραμείνουν τα πεύκα και να κατασκευαστούν μεγάλα πεζοδρόμια για τους πεζούς.
Το δίλημα ανάμεσα στις δύο λογικές είναι : τι θέλουμε…φαρδείς εσωτερικούς δρόμους στην πόλη για τα αυτοκίνητα ή στενότερους και με μεγαλύτερα πεζοδρόμια που να κάνουν την πόλη μας πιο φιλική στον κάτοικό της ;
Τι μας ενδιαφέρει : Μια πόλη φιλική στα αυτοκίνητα ή στους ανθρώπους ;
Φαρδείς εσωτερικοί δρόμοι χωρίς πεζοδρόμια σε μια πόλη σημαίνουν ότι η πόλη αυτή είναι φιλική για τα οχήματα και εχθρική στον πεζό πολίτη.
Ένα άλλο θέμα είναι η απαράδεκτη απόφαση να κοπούν τα πεύκα του δρόμου ή τέλος πάντων όσα πεύκα θα τους εμποδίζουν – και ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό μπορεί να γίνει αφορμή να μην μείνει πεύκο για πεύκο.
 Ο δήμος Βαθέος πρέπει να αλλάξει λογική και να δείξει ένα ενδιαφέρον για το πράσινο της πόλης. Αντ’ αυτού όμως δείχνει πλήρη αδιαφορία και απίστευτη εχθρικότητα σε αυτό.
Ο Σύλλογός μας αντιτίθεται τόσο στην διαπλάτυνση του δρόμου προς όφελος των αυτοκινήτων όσο και στην κοπή των πεύκων. Θέλουμε όχι μόνο να μην κοπεί το λιγοστό πράσινο της πόλης αλλά να φυτέψουμε και άλλα δένδρα για να πρασινίσει και πάλι η πόλη μας και να γίνει το παλιό γραφικό Βαθάκι μας.
Θέλουμε περισσότερα και μεγαλύτερα πεζοδρόμια στη διάθεση των πεζών για μια πόλη πιο φιλική στους πολίτες της.
Γι’ αυτό σας καλούμε όλους να αντιδράσετε με όποιο τρόπο κρίνετε, παριστάμενοι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης όπου μάλλον θα συζητηθεί το θέμα αλλά και με παρεμβάσεις σας όπου κρίνετε εσείς.
 

Michaliadis Michael

Geologist

Prefecture of Samos

83 100 Samos Island – Greece

mob. 6978905704

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s