ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σάμος , Νοέμβρης 2009

027

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Στις αρχές του Νοέμβρη (2-5) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που στόχο έχει τη «διαχείριση της μετανάστευσης» σύμφωνα με τις κυρίαρχες πολιτικές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Είναι φανερό πως οι δυνάμεις του συστήματος σε διεθνές επίπεδο επιδιώκουν με κάθε τρόπο να ελέγξουν και να δρομολογήσουν τις εξελίξεις στη μεταναστευτική δραστηριότητα σύμφωνα με τα άμεσα συμφέροντά τους. Δημιούργησαν το πρόβλημα με τις πολιτικές τους και τώρα θέλουν να το διαχειριστούν, όχι φυσικά να το λύσουν, με τρόπο που να μην πάρει διαστάσεις κοινωνικής έκρηξης και να συνεχίσουν να κερδίζουν από την απελπισία των εκατομμυρίων ανθρώπων που αναγκάζονται να ξεσπιτώνονται.

Στη χώρα μας τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση όσο και η τωρινή έχουν σκληρύνει την πολιτική τους απέναντι στους μετανάστες.  Μηδενική ανοχή σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Χρυσοχοϊδη απέναντι σε ανθρώπους που προέρχονται  από εμπόλεμες περιοχές, από χώρες με αντιδραστικά καθεστώτα, διεκδικώντας απλώς το αυτονόητο δικαίωμα στην αξιοπρεπή επιβίωση. Αυτό που απλόχερα τους επιφυλάσσουν είναι η παρατεταμένη φυλάκισή τους στα λεγόμενα Κέντρα Κράτησης, χωρίς να τους καλύπτουν ούτε καν τις στοιχειώδης συνθήκες διαβίωσης.  Ταυτόχρονα όλο και πυκνώνουν  οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, δολοφονικές επιθέσεις ακόμη και παράνομες επαναπροωθήσεις, σε μετανάστες μέσα και έξω από τα Κέντρα Κράτησης.

Οι μετανάστες είναι τα θύματα της πολιτικής που δολοφονεί λαούς, διαμελίζει κράτη, ερημοποιεί ολόκληρες εκτάσεις του πλανήτη. Η αλληλεγγύη μας απέναντί τους είναι η ελάχιστη εκδήλωση της αντίθεσής μας απέναντι σε αυτή την πολιτική που γεννά της εξαθλίωση και την εκμετάλλευση. Αλλά είναι και η αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε από κοινού –έλληνες και μετανάστες- την επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του στη χώρα μας.

Απέναντι σε όλα αυτά, η Κίνηση Για Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα -Αλληλεγγύη Στους Πρόσφυγες καλεί τους φορείς, τους συλλόγους, κάθε προοδευτικό πολίτη της Σάμου να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 31/10-1/11 για να αναδειχθούν και να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων.

  • Τέλος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
  • Άσυλο στους πρόσφυγες
  • Ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες
  • Κατάργηση της FRONTEX
  • Ανατροπή των ρατσιστικών νόμων

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΤΡΙΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάμος , 26 Οκτωβρίου 2009

Στις 2-5 Νοέμβρη 2009 πραγματοποιείται στην Αθήνα το 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (GFMD). Πρόκειται για μία «συνάντηση κυβερνητικών εκπροσώπων, που σκοπό έχει ζητήματα μετανάστευσης και την διαχείριση τους, ώστε να επιτευχθούν οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας»(δες περισσότερα στην ιστοσελίδα του Υπ. Εσωτερικών). Σε μια προσπάθεια να καταδειχθεί η υποκρισία συνεδρίων όπως το παραπάνω, διεθνείς αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, καλούν σε δράσεις διαμαρτυρίας, από 1-3 Νοεμβρίου ,τόσο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η Σάμος αποτελεί πεδίο εφαρμογής πολλών αποφάσεων της απάνθρωπης ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής –δες ενδεικτικά: κέντρο κράτησης ,FRONTEX κ.λπ. Όλων αυτών, δηλαδή ,που στο βωμό μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης , θυσιάζουν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. ΚΑΙ γι’αυτό το λόγο, η Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα –Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες, συμμετέχει στο τριήμερο διαμαρτυρίας ,οργανώνοντας δράσεις τόσο στο Καρλόβασι όσο και στο Βαθύ: ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ: Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009: • Πλατεία Νέου Καρλοβασίου, ώρα 18:00μ.μ..Συγκέντρωση, ενημέρωση, δημόσια προβολή video σχετικά με τη μετανάστευση. • Κτίριο Εμπορικής Σχολής, ώρα 20:00μ.μ..Ανοιχτή συζήτηση, μαρτυρίες προσφύγων. ΒΑΘΥ: Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009: • Κεντρική πλατεία Βαθέως, ώρα 13.00 μ.μ..Συγκέντρωση, ενημέρωση, δημόσια προβολή video σχετικά με τη μετανάστευση. • Πορεία διαμαρτυρίας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: • Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες. • Άσυλο και στέγη για τους πρόσφυγες. • Κατάργηση του συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε. • Κατάργηση του FRONTEX. • Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης προσφύγων. • Ανατροπή των ρατσιστικών νόμων. • ΟΧΙ στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ADMIN ΣΤΙΣ 6:31 ΜΜ 0 ΣΧΟΛΙΑ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s