Η απάντηση της Βιολογίας στα Όσκαρ

Ένα έμβρυο της μύγας της Μεσογείου που σφραγίζει το δέρμα της και ένα βίντεο animation για τον ηλεκτρισμό των νευρικών μας κυττάρων είναι μεταξύ των νικητών του φετινού διαγωνισμού βίντεο και εικόνας της Αμερικανικής Κοινότητας Κυτταρικής Βιολογίας.

http://tvxs.gr/news/sci-tech/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%81

Ο βιολόγος U. Serdar Tulu του πανεπιστημίου Duke της Βόρειας Καρολίνας κέρδισε το πρώτο βραβείο για την καταγραφή δύο φύλλων επιδερμικών κυττάρων που κλείνουν στην πλάτη ενός εμβρύου της μύγας της Μεσογείου. «Υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά που βλέπουμε με γυμνό μάτι να μάθουμε από τη φύση. Ακόμη και σε ένα έμβρυο της μύγας της Μεσογείου υπάρχει τεράστια τέχνη που μπορεί να γίνει αντιληπτή με ένα μικροσκόπιο», δήλωσε ο Tulu.

Το βραβείο ειδικού βίντεο για το ευρύ κοινό απονεμήθηκε στον Leonard Bosgraaf του Molecular Shots στην Ολλάνδία για το animated βίντεο που καταγράφει τις δυνατότητες ηλεκτρικής δραστηριότητας ενός νευρικού κυττάρου.

Ο διαγωνισμός Celldance, το όνομα του οποίου αποτελεί λογοπαίγνιο σε σχέση με το γνωστό φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance, διεξάγεται επί 6 συνεχή έτη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s