Άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες

11.01.11
 

Του Θανάση Κούρκουλα

Νέο νομοσχέδιο για το άσυλο ψηφίστηκε επί της αρχής μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη. Πρόκειται για ένα ακραίο ρατσιστικό νομοθέτημα που υιοθετεί πλήρως την αντιμεταναστευτική ατζέντα του ΛΑΟΣ. Όπως άλλωστε επεσήμανε και ο βουλευτής του κρυπτοφασιστικού ΛΑΟΣ, Θάνος Πλεύρης, πολλά από αυτά που λέει σήμερα ο υπουργός ……τα έλεγε και το κόμμα του πριν λίγα χρόνια, αλλά τότε και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για «ακρότητες».

Με το νέο νομοσχέδιο, οι «εισερχόμενοι παρατύπως στην ελληνική επικράτεια αλλοδαποί» θα θεωρούνται εγκληματίες εκ των προτέρων και θα φυλακίζονται, καθώς τα κέντρα πρώτης υποδοχής, που προβλέπει, δεν θα είναι ανοικτά, αλλά οι «φιλοξενούμενοι» θα τελούν υπό καθεστώς κράτησης σε πρώην φυλακές ή στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον.
Τα αιτήματα ασύλου θα εξετάζονται με κόσκινο ελέγχου ψεύδους των προσφύγων! Όπως δήλωσε ο Παπουτσής θα τους υποβάλλονται ερωτήσεις-παγίδες του τύπου «ποιος είναι ο δήμαρχος της πόλης σου», ώστε –λέει– να εξακριβώνεται αν ο αιτών άσυλο λέει αλήθεια ή ψέματα. Ενώ ακόμα και αν λέει αλήθεια, δεν θα θεωρείται δεδομένη η παροχή της προσφυγικής ιδιότητας, γιατί αρμόδια επιτροπή ασύλου θα αποφασίζει με βάση τα «αντικειμενικότατα» στοιχεία της ΕΕ, σύμφωνα με τα οποία π.χ. υπάρχουν περιοχές στο Αφγανιστάν όπου η ζωή των ανθρώπων δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο και έτσι ο αιτών άσυλο δεν θεμελιώνει την ιδιότητα του πρόσφυγα ή την παροχή διεθνούς προστασίας.

Όσοι κρατούμενοι πρόσφυγες δεν καταφέρνουν να περάσουν από το κόσκινο του ελέγχου, θα θεωρούνται λαθρομετανάστες και θα απελαύνονται σε χώρες που η ίδια η Δύση θεωρεί δικτατορικές, όπως το Ιράν, η όπου είναι παγκοσμίως γνωστό πως οι πόλεμοι του ΝΑΤΟ έχουν δημιουργήσει κύματα εκατομμυρίων προσφύγων, όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Για να μην αναφέρουμε τι θα γίνεται, αν ο αιτών άσυλο προέρχεται από χώρες όπως το Πακιστάν, όπου –παρά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στα δυτικά του σύνορα και τον εκτοπισμό 3 εκατομμυρίων ανθρώπων– θεωρείται ασφαλής χώρα προέλευσης.

Είναι προφανές πως το νομοσχέδιο για το άσυλο το μόνο που θα εξασφαλίσει στους ταλαίπωρους μετανάστες και πρόσφυγες είναι διωγμοί, φυλακίσεις, απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και απελάσεις. Και πως ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε μια «αντικειμενική και δίκαιη» διαδικασία ασύλου είναι μέσα από τους αγώνες των προσφύγων και των μεταναστών, των αντιρατσιστικών οργανώσεων, των συνδικάτων και της Αριστεράς. Για άσυλο σε κάθε πρόσφυγα και νομιμοποίηση κάθε μετανάστη που ζει στην Ελλάδα και στην ΕΕ.
Πηγη:http://www.dea.org.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3295&Itemid=42
Δείτε περισσότερα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s