Συλλήψεις φερόμενων ως μέλη των Anonymous στη Βρετανία

08:18 – Παρ 28/01/2011, tvxsteam

Πέντε φερόμενα ως μέλη της ομάδας κυβερνοπειρατών (χάκερ) «Anonymous» ανακοίνωσε χθες ότι συνέλαβε η βρετανική αστυνομία, ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι, στο πλαίσιο μίας έρευνας για επιθέσεις εναντίον ιστοτόπων εταιρειών που στράφηκαν κατά του WikiLeaks.

Ταυτόχρονα η Ομοσπονδιακή Αστυνομία των ΗΠΑ (FBI) προχώρησε σε έρευνες για διαδικτυακές επιθέσεις που είχαν “στόχο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες”, σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI. Το FBI ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εκτέλεσε πάνω από 40 εντάλματα έρευνας στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της διερεύνησης των επιθέσεων από τους «Anonymous».

“Πέντε άνδρες ηλικίας 15, 16, 19, 20 και 26 ετών συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες ενέργειες”, αναφέρει η ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι οι συληφθέντες είναι ύποπτοι για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με την κυβερνοπειρατεία κατά τη διάρκεια πρόσφατων επιθέσεων, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η ομάδα “Anonymous” και οι οποίες είχαν στόχο “πολλές εταιρείες”.

Και ένας Γάλλος έφηβος, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε σε αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις, είχε τεθεί υπό κράτηση για μερικές ώρες πριν έξι εβδομάδες, όπως δήλωσε χθες Πέμπτη η διεύθυνση της αστυνομίας του Παρισιού.

Η ομάδα “Anonymous” ευθύνεται για τις επιθέσεις κατά των ιστότοπων των αμερικανικών πιστωτικών καρτών Visa και Mastercard και της εταιρείας διαδικτυακών πληρωμών PayPal, σε απάντηση στην απόφασή τους να μπλοκάρουν τις δωρεές προς τον ιστότοπο WikiLeaks.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s