Εικόνες που σοκάρουν από το κυνοκομείο Λαμίας

«Ο άνθρωπος είναι πράγματι ηθικός μόνο όταν υπακούει τον περιορισμό που του επιβάλλεται να βοηθήσει όλα τα είδη ζωής που είναι ικανός να βοηθήσει … Δεν ρωτά πόσο η συγκεκριμένη ζωή αξίζει συμπόνια … ή πόσο είναι ικανή να έχει συναισθήματα». (Albert Schweitzer – Γερμανογάλλος στοχαστής, φιλόσοφος, θεολόγος, γιατρός, μουσικολόγος)

Σοκαριστικές εικόνες σκύλων εγκαταλελειμμένων στην τύχη τους στο παράνομο κυνοκομείο Λαμίας είδαν το φως της δημοσιότητας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για εξαφάνιση τουλάχιστον 35 σκύλων το τελευταίο διάστημα. Όσα βρίσκονται εντός του κυνοκομείου λιμοκτονούν, ενώ παρατηρείται και το φαινόμενο του κανιβαλισμού!

Το κυνοκομείο λειτουργεί χωρίς άδεια και έχει μετατραπεί πλέον σε κολαστήριο-άσυλο, όπου κυκλοφορούν σε ανεπαρκή χώρο, ελεύθερα υγιή ζώα, χωρίς ικανοποιητικές συνθήκες υγιεινής, με συμπτώματα κανιβαλισμού, προσβάλλοντας βάναυσα τα θεσμοθετημένα δικαιώματα των ζώων καθώς και τον πολιτισμό μας, όπως υπογραμμίζει η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας.

Οι τελευταίες φωτογραφίες έρχονται να προστεθούν σε σειρά αποκαλύψεων για την κακοποίηση των ζώων στο κυνοκομείο Λαμίας. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας έχει καταθέσει μήνυση, που αφορά το διάστημα 2003 -2007, για βασανισμό και κακομεταχείριση των ζώων στο κυνοκομείο.

Σε ερώτησή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Στασινός επισημαίνει πως «το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι εδώ και χρόνια γνωστό στην Δημοτική Αρχή, η οποία παρόλες τις εξαγγελίες, τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες, τις εκλύσεις των φιλοζωικών σωματείων και της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών για εφαρμογή της νομοθεσίας και προσπάθεια επίλυσης της απαράδεκτης αυτής κατάστασης, εδώ και τόσα χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα. Αντίθετα μάλιστα αδιαφόρησε επιδεικτικά σε οποιαδήποτε πρόταση ενώ εκκρεμεί μάλιστα μήνυση από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας για βασανισμό και κακομεταχείριση των ζώων στο “κυνοκομείο”».

Από την πλευρά της, ήδη από το 2010, η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας ζητά την εφαρμογή του νόμου 3170/03 του Ελληνικού Κράτους, για τα ζώα, «που κατάφωρα στην Λαμία παραβιάζεται», καθώς και ένα φορέα με συνεργασία πολιτών και πολιτείας, ένα δημόσιο διάλογο, προκειμένου να επιλυθεί ένα πρόβλημα που οι ίδιοι οι άνθρωποι δημιουργήσαμε.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s