Φασιστική επίθεση στην Πετρούπολη

source Indymedia Athens

Σήμερα, Σάββατο 8 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα και κράνη έκαναν πορεία στον κεντρικό δρόμο της Πετρούπολης και στην Λαϊκή Αγορά φωνάζοντας ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα και προπηλάκιζαν κόσμο της γειτονιάς που αντιδρούσε και τους έδιωχνε.

 

Επιτέθηκαν στο συνεργείο της Εργατικής αλληλεγγύης που έκανε εκείνη την ώρα εξόρμηση και καλούσε τον κόσμο στην πανεργατική απεργία της 19/10. Χτύπησαν 2 συντρόφους, έναν μαθητή και την Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική Σύμβουλο Πετρούπολης με την Ανυπόταχτη Πετρούπολη, έσπασαν το τραπεζάκι της εξόρμησης, έβριζαν, απειλούσαν και χαιρετούσαν ναζιστικά! Λίγο αργότερα επιτέθηκαν σε δασκάλα αγωνίστρια που έκανε παρέμβαση στη Λαϊκή αγορά για κινητοποίηση που υπάρχει στην περιοχή για την Παιδεία.

 

Στην επίθεση αναγνωρίστηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και δημότες Πετρούπολης ο Μιχάλης Γιαννόγκονας και ο Θανάσης Κουράκoς καθώς και άλλα άτομα που δεν γνωρίζουμε τα πλήρη στοιχεία τους.

 

Παρά τις καταγγελίες που έγιναν στο αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης οι φασίστες συνέχισαν ανενόχλητοι να τραμπουκίζουν στην γειτονιά περνώντας μάλιστα 2 φορές δίπλα από το αστυνομικό τμήμα.

 

Οι φασίστες έχουν πάρει θάρρος από την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και τα δεκανίκια της ΝΔ και ΛΑΟΣ. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι κατά χιλιάδες αγωνίζονται και παλεύουν ενάντια στο μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, οι φασίστες λειτουργούν σε συνεργασία με την αστυνομία με στόχο να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του κόσμου.

 

Ηδη στην γειτονιά της Πετρούπολης υπάρχει μάζεμα και πρώτη αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου της γειτονιάς για τα γεγονότα σήμερα Σάββατο 8 Οκτώβρη στης 6μμ στην πλατεία ΗΡΩ!

 

Είμαστε αποφασισμένοι να μην τους αφήσουμε!

 

Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και τα τσιράκια της να μας τρομοκρατήσουν και να μας διαιρέσουν

 

Ολοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε

 

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

 

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s