ΕΥΤ. ΜΠΙΤΣΆΚΗΣ ΣΤΟ “ΚΌΚΚΙΝΟ 105,5FM” : ΚΟΙΝΉ ΚΆΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ ΣΕ 3 ΣΗΜΕΊΑ ΕΝΌΤΗΤΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΜΑΪΟΥ 2012

Ευτ. Μπιτσάκης

Ο Ευτύχης Μπιτσάκης παραχώρησε συνέντευξη χτες στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».Ο Ε. Μπιτσάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην προεκλογική τακτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε βάρος των κομμάτων της Αριστεράς και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, στην επαίσχυντη δανειακή σύμβαση που ισοδυναμεί με το ξεπούλημα της χώρας και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, ασκεί κριτική στα τρεις…
βασικούς πολιτικούς φορείς της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και καταλήγει με την αναγκαιότητα της κοινής εκλογικής καθόδου των τριών αυτών κομμάτων, πάνω σε μια μίνιμουμ συμφωνια τριών σημείων:
”Είναι θράσος των ηγετικών ομάδων των δύο κομμάτων που κατέστρεψαν την Ελλάδα, να μας λένε ότι αυτοί θα σώσουν την Ελλάδα και ότι για την κατάντια φταίει η Αριστερά! Λες και κυβέρνησε η Αριστερά όλα αυτά τα χρόνια! […] Τουλάχιστον ας είχαν μια στοιχειώδη ηθική ευαισθησία να μην παριστάνουν τους τιμητές !

[…]Βασικό στοιχείο της μαρξιστικής πολιτικής θεωρίας είναι η διαλεκτική στρατηγικής και τακτικής. Δηλαδή βρίσκεις συμμάχους, συνεργάζεσαι, όπως λέει ο Λένιν, σε ένα, σε δύο σε τρία πράγματα. Η ηγεσία του ΚΚΕ αυτοαπομονώθηκε, δεν έχει πλέον συμμάχους, δεν έχει στρατηγική και επιμένει, με δύο έννοιες που στερούνται νοήματος για τη μαρξιστική θεωρία ότι με ένα άλμα στο κενό θα πάμε στην εξουσία. Αυτό είναι μια μεγάλη τραγωδία και μια τροχοπέδη στη δυνατότητα της Αριστεράς να αντιπαλέψει αυτή την καταστροφική διαδικασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ […] δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. […] Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη ανάλυση του ποια θα μπορούσε να είναι η σχέση της Ελλάδας με την Ε.Ε.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ: έξοδος από το ευρώ, έξοδος από την ΕΕ. Στην εποχή της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, γυρνάμε στο έθνος-κράτος; […] Χρειάζεται τεκμηρίωση, δεν έχω πειστεί ότι η πρόταση αυτή είναι θεμελιωμένη.

[…] Ο Λένιν λέει το εξής: Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν υπάρξει υπο τη μορφή του κεφαλαίου θα είναι αντιδραστική. Συνεπώς, η μόνη συμφέρουσα λύση για το εργατικό κίνημα είναι οι ενωμένες σοσιαλιστικές δημοκρατίες της Ευρώπης.

[…] Πιστέυω ότι η Αριστερά έπρεπε να κάνει κοινή κάθοδο προεκλογικά […] πάνω σε τρία θέματα: 
1. Να μην πεινάσει ο κόσμος –που ήδη πεινάει
2. Σταματάμε να πληρώνουμε διότι δεν έχουμε λεφτά. Στο μέλλον θα δούμε τι θα κάνουμε
3. Έξω η τρόικα! Αποκτήσαμε κυβέρνηση νόμιμη με εκλογές
Και αυτά δεν είναι ούτε ρεφορμισμός ούτε οπορτουνισμός, είναι μια πρώτη πράξη η οποία εντάσσεται σε μια συνολική διαδικασία υπέρβασης, η οποία περιλαμβάνει την αποδέσμευση, την ανάπτυξη με βάση τις εσωτερικές δυνατότητες του τόπου και τελικό στόχο, για να μην κοροϊδευόμαστε, το σοσιαλισμό.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s