ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή


Πολύγυρος 29/5/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ανακοινώνει το ψηφοδέλτιο της στο Νομό Χαλκιδικής για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου :
· Ειρήνη Ηλιοπούλου. Αρχιτέκτονας , υποψήφια διδάκτορας στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου, ενεργό μέλος του κινήματος για την αλληλεγγύη στην Ελλάδα και την πραγματική δημοκρατία.
· Νίκος Πλεύρης. Ειδικευόμενος γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Ζει στον Πολύγυρο. Διετέλεσεμέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής «Γρ. Λαμπράκης» και του Πανελλαδικού συντονιστικού γενικώνσυνελεύσεων και καταλήψεων την περίοδο2006-2009.
· Γιάννης Στάθης. Τοπογράφος, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Κ. Μακεδονίας με καταγωγή από τοΓομάτι. Ζει στη Θεσσαλονίκη.
· Σάββας Τσελεπίδης. Αρχιτέκτονας από τα Νέα Φλογητά. Είναι μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤεχνικούΕπιμελητηρίου Ελλάδας -Τμήμα Κ. Μακεδονίας.
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Τοπική Επιτροπή Χαλκιδικής
antarysachal@yahoo.gr
 _______________________________________________

29/5/2012
Το υβρίδιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Σαρξ εκ της σαρκός της ΝΔ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Καμμένου πλασάρονται ως αντιμνημονιακή δύναμη,ενώ στην πραγματικότητα το πρόγραμμά τους βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με άλλη ονομασία.
Η διγλωσσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι τωρινό φαινόμενο, άλλωστε προκάλεσε θυμηδία όταν αποκαλύφθηκε ο ίδιος ο κος Καμμένος, σαν έτοιμος από καιρό και διψασμένος για εξουσία, να προσπαθεί να βρει τρόπο να σχηματίσει κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ,που πριν αποκαλούσε «προδότες».
Τώρα έχει ξεκαθαρίσει και το δήθεν αντιμνημονιακό του προφίλ: σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κόμματος, πρόθεσή τους είναι να καταγγείλουν μεν το Μνημόνιο, αλλά όχι τη Δανειακή Σύμβαση (η οποία ως προϋπόθεση έχει όλους τους όρους του Μνημονίου!).Απλώς δηλαδή θα αλλάξει όνομα το Μνημόνιο και θα ονομαστεί «Εθνικό Σχέδιο Δράσης», όμως η ανεργία, η φτώχεια, η συμπίεση μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις από το δημόσιο, η διάλυση του κράτους πρόνοιας θα συνεχιστούν.Άλλωστε, όλα τα παραπάνω, μαζί με πολλές ακροδεξιές θέσεις (για το λαϊκό κίνημα, το μεταναστευτικό, τα δικαιώματα κ.ά.) περιλαμβάνονται επίσης στο πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Εξάλλου η αποδοχή της υποχρέωσης της αποπληρωμής του χρέους, συνέπεια της οποίας είναι το Μνημόνιο,αλλά και η αποδοχή του ευρώ, ήταν αναμενόμενο να οδηγήσουν αργά ή γρήγορα σε αποδοχή του Μνημονίου ή κάποιας παραλλαγής του.
Στο δημόσιο λόγο τους σήμερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν επιτίθενται στα κόμματα της Αριστεράς,προκειμένου να συντηρήσουν την εικόνα του μπλοκ των «αντιμνημονιακών δυνάμεων».Στην πραγματικότητα όμως εξυπηρετούν καθαρά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, έχουν ως βασικό εχθρό τη μαχόμενη Αριστερά και το λαϊκό κίνημα. Εκφράζουν την ανάγκη του κεφαλαίου να ενσωματώσει τα μικρομεσαία στρώματα που καταστρέφονται από το Μνημόνιο, σε ένα πλήρως ενσωματωμένο πλαίσιο επενδυμένο με πατριωτικές κορώνες.
Δεν μπορεί να υπάρξει καταγγελία του Μνημονίου και μάλιστα από τη σκοπιά της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, και πολύ περισσότερο «κυβέρνηση της Αριστεράς», με τη στήριξη ή την ψήφο ανοχής από το κόμμα του κου Καμμένου.

_______________________________________________

30/5/2012
Επιστράτευση της Εθνικής Τράπεζας στο μπλοκ της μαύρης προπαγάνδας
Στο πλαίσιο της «μαύρης προπαγάνδας» εντάχθηκε και η Εθνική Τράπεζα. Η Έκθεσή της για τις επιπτώσεις από την έξοδο από την ευρωζώνη συνειδητά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και στηρίζεται σε αβάσιμες υποθέσεις. Μόνο στόχο έχει να τρομοκρατήσει την κοινωνία και να παρουσιάσει τη μνημονιακή καταστροφή ως αναπόδραστη. Ειδικότερα:
– Η Έκθεση (και όσοι άκριτα την αναπαράγουν) παραβλέπει ότι οι δυνάμεις που απαιτούν την έξοδο από το ευρώ, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη συνδέουν με ένα φάσμα ριζοσπαστικών πολιτικών που περιλαμβάνουν την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων,την επιβολή φραγμών στις κινήσεις κεφαλαίου, τις παρεμβάσεις εναντίον των«αγορών» για την εξασφάλιση βασικών αγαθών και τη διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα και τη γενναία αναδιανομή εισοδήματος με αυξήσεις στους μισθούς και φορολόγηση του κεφαλαίου και του μεγάλου πλούτου.
– Η Έκθεση κάνει την αβάσιμη υπόθεση ότι εισαγωγή νέου νομίσματος θα σημαίνει τεράστια μείωση του ΑΕΠ παραβλέποντας ότι αυτή – και στα ποσοστά που η Έκθεση αναφέρει –είναι ήδη σε εξέλιξη ως αποτέλεσμα των Μνημονιακών πολιτικών. Σήμερα είναι που έχουμε κατάρρευση, εξαθλίωση και διάλυση του παραγωγικού ιστού. Αντίθετα, χωρίς μνημόνια και ΕΕ θα έχουμε τη δύναμη και τα εργοστάσια να τα αναλάβουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και την πολιτική διάλυσης της αγροτιάς να ανακόψουμε. Γιατί εμείς θεωρούμε ότι πλούτος και ανάπτυξη της κοινωνίας είναι οι εργαζόμενοί της και όχι οι τραπεζίτες του νεοφιλελεύθερου ολέθρου. Μόνο έτσι μπορεί να καταπολεμηθεί και η ανεργία.
– Η αναφορά σε κίνδυνο υπερπληθωρισμού είναι αβάσιμη καθώς μεταφράζει την διολίσθηση της ισοτιμίας σε εσωτερική αύξηση τιμών, όταν όχι μόνο δεν είναι αυτόματη αυτή αλλά και είναι σαφές ότι ριζική αλλαγή πολιτικής, όπως αυτή που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει και έλεγχο των τιμών σε βάρος των αγορών και εθνικοποιήσεις και εξασφάλιση των βασικών αγαθών σε κοινωνικά δίκαιες τιμές.
– Πάνω από όλα η Έκθεση δεν λέει σε τι κατάσταση είμαστε σήμερα και κυρίως τη συνθήκη καταστροφής που θα βρεθούμε εάν εφαρμοστούν τα μνημόνια και αφήσουμε την κοινωνία να αιμορραγεί στο όνομα της παραμονής στο ευρώ.
Η κοινωνία και το κίνημα δεν πρόκειται να τρομάξουν με εύκολα προπαγανδιστικά τρικ. Με τους αγώνες τους μπορούν και πρέπει να επιβάλουν τη ρήξη με ευρώ και ΕΕ.

_______________________________________________

30/5/2012
Για δες ποιος μιλάει!
Σχόλιο για τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τη δίκη της 17 Νοέμβρη
Πριν τολμήσει να στοχοποιήσει την αριστερά και τη δημοκρατία, η Ντόρα Μπακογιάννη οφείλει πρώτα να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για τις σχέσεις της με τη Ζίμενς, τον κο Χριστοφοράκο, τα τηλεφωνικά κέντρα και πολλές άλλες υποθέσεις που ποτέ δεν έφτασαν ως την πόρτα των δικαστηρίων.
Η επιχείρηση «εξάρθρωσης της τρομοκρατίας» συνέβαλε στον εκφασισμό της δημόσιας ζωής, με την καταπάτηση κάθε δημοκρατικού και ανθρώπινου δικαιώματος όσων συνελήφθησαν και δικάστηκαν. Οι δίκες που έγιναν σε εφαρμογή της «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας, η οποία είχε καταδικαστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο, ήταν μνημείο αυθαιρεσίας, καταπάτησης των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων και προπομπός του αυταρχικού κατήφορου που ακολούθησε.
Η συμμετοχή στελεχών της Αριστεράς ως μαρτύρων υπεράσπισης στις συγκεκριμένες δίκες δεν ήταν«παρέκκλιση» αλλά πολιτική παρέμβαση. Για να καταδικαστεί η αντιτρομοκρατική υστερία. Για να καταγγελθούν οι χουντικές πρακτικές του Χρυσοχοΐδη και των Αμερικάνων. Για να υπερασπιστούν το αντιδικτατορικό κίνημα και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Για να αναδείξουν τον πολιτικό χαρακτήρα των διωκώμενων πράξεων.

_______________________________________________

30/5/2012
Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων στους Δήμους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση
Από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, που καταδίκασε ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του, τη σκυτάλη τώρα παίρνουν οι μνημονιακοί Δήμαρχοι!
Αφού δεν μπόρεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των Δήμων λόγω της αντίστασης των εργαζόμενων,τώρα προχωρούν στην συνήθη τακτική τους: να ιδιωτικοποιούν κομμάτι κομμάτι.Πρώτος στη σειρά ο «δημοκρατικός» Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που σήμερα έστειλε τα ΜΑΤ να προστατεύσουν την εκχώρηση σε ιδιώτες τηςσυντήρησης και του ελέγχου του μηχανολογικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας Δήμου Θεσσαλονίκης, με προϋπολογισμό 2.285.000 ευρώ! Ενώ τόσον καιρό ο Δήμος «δεν είχε χρήματα» να αγοράσει καν ανταλλακτικά για τα απορριματοφόρα, οδηγώντας σε αδράνεια τη σχετική υπηρεσία του Δήμου και σε παροπλισμό τους εργαζόμενους, τώρα ξαφνικά βρέθηκαν χρήματα για να δοθεί η δουλειά σε εργολάβους. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η σχετική προκήρυξη προβλέπει ότι ο εργολάβος θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του Δήμου (Δημοτικό Συνεργείο) αλλά και το προσωπικό του Δήμου για τις ανάγκες του.
Πρόκειται για ένα ακόμη σκάνδαλο, πλάι στα μικρά και τα μεγάλα σκάνδαλα που εκτυλίσσονται καθημερινά, με την προσπάθεια να εμφανίσουν «πλεονάζον προσωπικό»την ίδια ώρα που προσλαμβάνουν εργαζόμενους μέσω ΜΚΟ για να δουλεύουν απλήρωτοι στους Δήμους, με την προσπάθεια να υποβαθμίσουν κάθε κοινωνική υπηρεσία και να ιδιωτικοποιήσουν τις υπόλοιπες.
Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων στους Δήμους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις.
Καταγγέλλουμε την επέμβαση των ΜΑΤ και την προκλητικά αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κου Μπουτάρη.

_______________________________________________

30/5/2012
Παρουσίαση του πολιτικού στίγματος και των ψηφοδελτίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Πέμπτη 31/5 στη 1μ.
Η παρουσίαση του πολιτικού στίγματος και των ψηφοδελτίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα για τις εκλογές της 17 Ιούνη θα γίνει αύριο Πέμπτη31/5 στη 1μ στη λέσχη «Αναιρέσεις» (Ιπποκράτους 175 και Λασκάρεως, Νεάπολη Εξαρχείων).
Παρακαλούμε για την κάλυψη.

_______________________________________________

30/5/2012
Σύμβαση ντροπής σε γραμμή Μνημονίου υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Τρεις βδομάδες μετά την καταγγελία των μνημονίων από τον ελληνικό λαό, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα, αντί να μπει μπροστά για την αγωνιστική ανατροπή τους, μετατρέπεται σε δούρειο ίππο για την εφαρμογή τους.
Κρυφά από τους εργαζόμενους και σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες τους, οι«αντιμνημονιακές» ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΑΔ) προχωρούν στην υπογραφή της πιο επαίσχυντης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ιστορία της ΓΕΝΟΠ. Μια κατ’ όνομα «Συλλογική Σύμβαση» που επικυρώνει τα μνημόνια και τη συντριβή των μισθών, ανοίγει το δρόμο στις απολύσεις και στην εκποίηση ολόκληρης της ΔΕΗ, καθώς:
  1. Νομιμοποιεί τις μειώσεις μισθών (35%)που επέβαλαν τα μνημόνια κι οι εφαρμοστικοί νόμοι και παραχωρεί εν λευκώ στη διοίκηση τη δυνατότητα διαμόρφωσης κατά το δοκούν και ανά μήνα τις αμοιβές των εργαζομένων, ώστε να υλοποιούνται οι εντολές της Τρόικας.
  2. Αποδέχεται την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το ξεπούλημα Ορυχείων, Μονάδων Παραγωγής και Δικτύων, λύνει τα χέρια σε κυβέρνηση κι εργοδοσία να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις «για οικονομοτεχνικούς λόγους».
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ενώ η ΔΕΗ έχει εισαχθεί από 12.5.2012 στο Ταμείο Εκποίησης Δημόσιας Περιουσίας, οι «αριστεροί» – «αντιμνημονιακοί» στη ΓΕΝΟΠ δεν έχουν πει ακόμα ούτε κουβέντα! Είναι οι ίδιοι που τον Οκτώβρη του 2010συμφώνησαν στον τεμαχισμό της ΔΕΗ σε ανεξάρτητες κι ευπώλητες θυγατρικές, προκειμένου… «να μην βγει η χώρα από το ευρώ και την ΕΕ»!
Η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα. Η τεράστια υποδομή που έχτιζε επί 60 χρόνια ο λαός μπορεί και πρέπει να γίνει εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση σε όφελός του, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για τη χώρα μας. Μπροστά στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και τη μετατροπή του ρεύματος σε κερδοσκοπικό εμπόρευμα υπάρχει μια απάντηση:Εθνικοποίηση ολόκληρου του ηλεκτρενεργειακού τομέα.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βρεθεί στο πλευρό των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων που στον αντίποδα των ξεπουλημένων-εργοδοτικών ηγεσιών της ΓΕΝΟΠ, απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους να μη νομιμοποιήσουν τη ΣΣΕ της ντροπής, ενώ καλούν και τα πρωτοβάθμια σωματεία-μέλη της ΓΕΝΟΠ μαζί με τα κλαδικά συνδικάτα ενέργειας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για κοινή δράση με στόχο την ανατροπή των Μνημονίων.
___________
 
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Σάμου
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s