Βγαίνει από την φυλακή ο Σάββας Ξηρός – Το δικαστήριο αποφάσισε 5μηνη διακοπή της κράτησής του για λόγους υγείας

Από Newsit.gr | NewsIT

Η ποινή που εξέτιε ήταν 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην 17N.

– Έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Kινδυνεύει στο ένα μάτι με ολική απώλεια όρασης ενώ στο άλλο έχει περιοριστεί σημαντικά.

– Ποιός είναι ο Σάββας Ξηρός

Την πεντάμηνη διακοπή της κράτησής του για λόγους υγείας αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για τον Σάββα Ξηρό που είχε καταδικασθεί για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.

Ο Σάββας Ξηρός είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17Ν.

Η ποινή του με την προσφυγή του στο Εεφετείο μειώθηκε σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση.

Ο Σάββας Ξηρός μεταφέρθηκε στα δικαστήρια λίγο μετά τις 9 το πρωί για να ζητήσει την αποφυλάκισή του γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Σάββας Ξηρός υποστήριξε στο δικαστήριο ότι κινδυνεύει στο ένα μάτι με ολική απώλεια όρασης ενώ στο άλλο έχει περιοριστεί σημαντικά. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε χειρουργηθεί στο ένα από τα δύο του μάτια. Επιπλέον, αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα ακοής ενώ μικρόβιο του προκάλεσε σοβαρά οιδήματα στα πόδια.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s