Βροντερό ΟΧΙ στις ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια

Δελτία ΤύπουΔελτία Τύπου – ανακοινώσειςΒροντερό ΟΧΙ στις ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια

Συντάχθηκε από τον/την ΕΕΡΦΑ | 06 Ιούλιος 2012

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό μια τη Φασιστική Απειλή

http://www.sekonline.gr/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=144:—57&Itemid=8

video 5th July 2012

Βροντερό ΟΧΙ στις ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής  Αυγής στη Νίκαια
Πάνω από δύο χιλιάδες διαδηλωτές, εργαζόμενοι, νέοι, μετανάστες πλημμύρισαν  τη Πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια για να καταγγείλουν τα ρατσιστικά πογκρόμ της Χρυσής Αυγής και τις απειλές ότι θα κλείσει καταστήματα μεταναστών με τη βία.
Στη μαζική συγκέντρωση μίλησαν η Κατερίνα Θωίδου από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό μια τη Φασιστική Απειλή Νίκαιας, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, ο Φώτης Ανδρεόπουλος, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ. Χαιρέτησαν ο Στέλιος Μπενετάτος , πρώην δήμαρχος Νίκαιας και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας, Μ.Σαρρής, ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Διαβολακης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκπρόσωπος του ΚΚΕμλ, της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό. Συμμετείχαν λαϊκές συνελεύσεςι, Στέκια και τοπικές κινήσεις.
Η συμμορία  μάλιστα της Χρυσής Αυγής  ως γνήσια παρακρατική παραφυάδα εξάγγειλε χθες «αντισυγκέντρωση» κατά του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου με συμμετοχή λιγοστών οπαδών και ενίσχυση …εκατοντάδων αστυνομικών σταλμένων από το αδελφό κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ και τον υπουργό Νίκο Δένδια!  Μια χούφτα παρακρατικών μαζεύτηκε για την οποία διέθεσε επαρκή κάλυψη ο υπουργός Δημόσιας τάξης Ν.Δένδιας.  Πριν καν ανακοινωθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης ξεκίνησε η χωρίς προσχήματα πλέον ανοιχτή συνεργασία της ΝΔ με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής με τη ενεργοποίηση των παρακρατικών στο πλευρό  της ΕΛΑΣ για το χτύπημα των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Η συνέχιση της επίθεσης κατά της αριστεράς από τη  ΝΔ και τους  νεοναζί  είναι η μέθοδος που υλοποιούν για να αντιμετωπίσουν τους αγώνες που αρχίζουν να ξεδιπλώνονται ενάντια  στη συγκυβέρνηση του Μνημονίου των περικοπών, της φτώχειας και του ρατσισμού.
Η συνέχεια στη Νίκαια θα είναι άμεση ώστε να ματαιωθούν οι ρατσιστικές επιθέσεις που σχεδιάζονται και να μπει τέλος στη συνεργασία φασιστών και Αστυνομίας με τη πραγματοποίηση συνέλευσης δράσης τη Παρασκευή 13 Ιούλη, 7.30μμ στο Δημαρχείο της Νίκαιας.
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό μια τη Φασιστική Απειλή θα πραγματοποιήσει δεκάδες συνελεύσεις στις γειτονιές της Αθήνας ώστε να συγκροτηθεί ένα αντιφασιστικό κίνημα που θα είναι ασπίδα για την εργατική αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις που θα εξαπολύσει η συγκυβέρνηση και η Τρόικα.
Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου,             6932828964

Injured man from GD members in yesterday’s anti rascist event in Nikaia Athens Greece

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s