Στη Βουλή το θέμα της ασυλίας του υπόδικου Κασιδιάρη

Ημερομηνία: 03/09/2012
Συγγραφέας: left.gr

Η προγραμματισμένη, μετά από πολλές αναβολές, δίκη του βουλευτή και εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στο β’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αναβλήθηκε και πάλι.

 

Να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.
Ο λόγος είναι ότι ο κ. Κασιδιάρης καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία. Ωστόσο, η όλη διαδικασία για το αν θα πρέπει η όχι να αρθεί η ασυλία του Ηλία Κασιδιάρη αναμένεται να διαρκέσει μήνες με αποτέλεσμα μέχρι τότε να μην μπορεί να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Βέβαια, η συζήτηση στη Βουλή περί άρσης της βουλευτικής ασυλίας αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Θα έχει τη σημασία της η στάση των βουλευτών πέραν της Χρυσής Αυγής. Επίσης είναι σημαντικό να δούμε ποια στάση θα κρατήσει και ότι ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης, δεδομένου ότι είχε κάνει σχετικές δηλώσεις στο άμεσο παρελθόν.

Κασιδιάρης: «Δεν θα κάνω χρήση της βουλευτικής μου ασυλίας«

«Φυσικά θα πάω να δικαστώ. Δεν θα κάνω χρήση της βουλευτικής μου ασυλίας για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια», είχε δηλώσει σε ζωντανή του εμφάνιση στις 27 Ιουνίου 2012 στην εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο» ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Οι κατηγορίες

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για: συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η υπόθεση αφορά επίθεση εναντίον διδακτορικού φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου το 2007, λίγες ημέρες πριν από τη γιορτή νεολαίας της Χρυσής Αυγής.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s