ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ!


“Το παραμύθι με τις ξεχασμένες λέξεις” της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη από τις εκδόσεις Καλέντη.
Αβγοτέμπερες και σχέδια με μολύβι η εικονογράφηση, απόσπασμα παραθέτω σχετικό με την εικόνα του εξωφύλλου. Καλό (παραμυθένιο) βράδυ!
[…] Έβαλε τον υπολογιστή στο τραπέζι και κάθισε δίπλα στη Φιλάνθη. Για λίγη ώρα, έπαιξε με τα πλήκτρα. Ύστερα, μια θαυμαστή εικόνα παρουσιάστηκε στα μάτια τους.  Τόσο θαυμαστή που ο Κέρβος, παραξενεμένος από το έκπληκτο επιφώνημα της κυράς του, βρέθηκε, εντελώς ξαφνικά, πάνω στο τραπέζι. Κουλουριάστηκε και κοίταζε το τοπίο που απλωνόταν μπροστά τους.

Ήταν χρωματισμένο με τις πιο απαλές αποχρώσεις του πράσινου που σκούραινε στις κορυφές των λόφων. Πάνω σ’ αυτό το φόντο, οι μαργαρίτες και τα σπάρτα σχημάτιζαν κίτρινες λίμνες κι οι άλλες με τα άσπρα πέταλα σκέπαζαν ολόκληρες λοφοπλαγιές. Ανάμεσά τους, κρίνα και μαβιές ανεμώνες. Ακόμα κι οι αγκαθωτοί θάμνοι που είναι στεγνοί και κατάξεροι φάνταζαν τώρα ντυμένοι με καινούργιες, πράσινες φορεσιές και στεφάνια από αχνοκίτρινα μπουμπούκια στα κεφάλια τους. Ένα ποτάμι κυλούσε ανάμεσά τους λαμπερό σαν λιωμένο ασήμι. Πελώριοι βράχοι έφραζαν κάπου κάπου το δρόμο του και το νερό άφριζε ολόγυρά τους παίρνοντας το σχήμα τους ή τιναζόταν στον ουρανό.
– Ο παράδεισος είναι;
– Ο Αχέροντας είναι, γιαγιά, ο Αχέροντας! […]

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s