Η Γλώσσα της Τέχνης

H glosa tis texnhs

 

Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μυταρά με τίτλο Η Γλώσσα της Τέχνης παρουσιάζεται σε ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου τη Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρα 19:00, με ελεύθερη είσοδο.

Το βιβλίο Η Γλώσσα της Τέχνης ξεκίνησε να γράφεται πριν από 15 χρόνια. Στηρίχτηκε σε μια σειρά διαλέξεων, οι οποίες σχεδόν κάθε εβδομάδα ενημέρωναν τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών για διάφορα εικαστικά θέματα που τους απασχολούσαν.
«Σαν δάσκαλος πάντοτε θεωρούσα χρέος μου να μεταφέρω τις εμπειρίες μου και με τη βοήθεια της συζύγου μου Χαρίκλειας, και είμαι ευτυχής που σήμερα μπορώ να παραδώσω αυτό το βιβλίο για όσους θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις επάνω στην εικαστική δημιουργία», αναφέρει ο κ. Δημήτρης Μυταράς.
Όπως άλλωστε αναφέρεται και στον Πρόλογο του βιβλίου, ευχή του κ. Μυταρά είναι από τη μία να βοηθήσει τους νέους ζωγράφους και από την άλλη να ενημερώσει εκείνους που δεν ασχολούνται με την Τέχνη, αλλά θα ήθελαν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και μαζί να ξεπεράσουν τους φόβους που ίσως προκαλεί το «απρόσιτο» της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Όπως αναφέρει η κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα στην εισαγωγή, το βιβλίο τούτο «…αποτελεί έναν πλοηγό, έναν οδηγό προς ναυτιλλομένους για όσους θέλουν να ριψοκινδυνεύσουν στην απέραντη μυστηριώδη θάλασσα της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Σου μαθαίνει να βλέπεις την φύση, να διαβάζεις τα χρώματα, τις εναλλαγές του φωτός και της σκιάς, να διαβάζεις ‘τον μάγο ήλιο’…».
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Σημειώνεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, καθώς και ότι έχει ήδη προγραμματιστεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s