Αποχωρεί η Παπαρήγα από την ηγεσία του ΚΚΕ; Is Papariga leaving from the leadership of the Communist Party?

papariga3Σε συνέντευξη στην «Καθημερινή», στις 3 Μαρτίου, η κ. Παπαρήγα είχε δηλώσει ότι «το συνέδριο θα αποφασίσει για τη σύνθεση των οργάνων», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ενώ τον Ιανουάριο στο Mega είχε αντιπαρέλθει το θέμα με τη φράση «ουδείς αναντικατάστατος και καμία αναντικατάστατη», επισημαίνοντας ότι «στο κόμμα έχει αναπτυχθεί μια νέα γενιά ικανότατων στελεχών».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι τελευταίες της ομιλίες είχαν και ένα στοιχείο παρακαταθήκης για τα στελέχη του κόμματος. «Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι να αποκτήσουμε την ικανότητα να δουλεύουμε κάτω στον λαό. Περίοδος χάριτος δεν υπάρχει για το ΚΚΕ», είπε το Σάββατο σε συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας το βράδυ του Σαββάτου.

Το θέμα της εκλογής του νέου γενικού γραμματέα θα διευθετηθεί το βράδυ της Κυριακής από τη νέα Κ.Ε., η οποία θα προκύψει από το συνέδριο. Καθώς είθισται γενικοί γραμματείς να γίνονται μέλη του Π.Γ., ως επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη διαδοχή της κ. Παπαρήγα φέρονται οι κ. Δ. Κουτσούμπας και Γ. Μαρίνος, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του κ. Ν. Σοφιανού.

Με απουσίες το συνέδριο  PAPARIG

Στο μεταξύ, σημαντικά στελέχη θα απουσιάζουν από το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ, καθώς δεν εκλέχθηκαν σύνεδροι από τις οργανώσεις οι Αντώνης Σκυλλάκος, Νίκος Μπογιόπουλος και άλλοι εκ των διαφωνούντων.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», αμφότεροι, στις προσυνεδριακές τοποθετήσεις τους, είχαν εκφράσει σοβαρές διαφωνίες με τη στρατηγική που ακολούθησε η ηγεσία του κόμματος και την επιλογή των μη συμμαχιών σε πολιτικό επίπεδο παρά μόνον αυτών στην κοινωνική βάση με άξονα το ΠΑΜΕ, συνδικαλιστικές και κλαδικές οργανώσεις αυτής της εμβέλειας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s