Τσόμσκι: Οι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν τον πλούτο της Ελλάδας. Chomsky: The Germans want to grab the wealth of Greece.

Image

“The Germans want to grab anything valuable in Greece and are imposing conditions of economic slavery and psychological pressure on the Greeks. There must be a brake on it, “said Noam Chomsky, speaking in Dublin.

source tvxs 12.04.2013

«Oι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογικής πίεσης στους Έλληνες. Πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτό», τόνισε ο Νόαμ Τσόμσκι, σε ομιλία του στο Δουβλίνο.

Ο κορυφαίος Αμερικανός φιλόσοφος κατήγγειλε διεθνώςτην πολιτική και οικονομική κατοχή που έχει επιβάλλει το Βερολίνο στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα απέναντι στον Ευρωπαϊκό Νότο.

Στην ομιλία του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα RDS, Ο Τσόμσκι πρότεινε «τη δημιουργία μετώπου Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας προκειμένου ο Νότος να βάλει ένα φρένο στις απάνθρωπες διεκδικήσεις του Βορρά». Τόνισε ακόμη πως «τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο, που οι λαοί εξεγείρονται κατά των Γερμανών, κάτι που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν αυτά που τους έχει αρπάξει το Βερολίνο».

Ανέφερε επίσης ότι είναι «σωστό» το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ 
και συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα, για στήριξη της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, όπως έγινε με την Δυτική Γερμανία το 1953.

Παράλληλα άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι
 και στην τρόικα, για τους χειρισμούς τους στην ευρω-κρίση, λέγοντας πως είναι επόμενο να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός στις χώρες-μέλη με τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται και οι οποίες οδηγούν στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Τέλος μιλώντας για την Ιρλανδία υπογράμμισε,
 αναφερόμενος στην μετακύλιση του τραπεζικού χρέους: «η πολιτική εδώ είναι να αθωώνουμε τους εγκληματίες και να αφήνουμε όλο το βάρος στους φορολογούμενους».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s