Η Ελλάδα (δυστυχώς) αλλάζει: Από τη Σάμο στη Σύρο για μια συναλλαγή με τη ΔΟΥ

Στη… Σύρο θα πρέπει να πηγαίνουν οι κάτοικοι της Σάμου για τις συναλλαγές τους με την εφορία, εφόσον ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν κάνει πίσω και εμμείνει στην απόφαση του να προχωρήσει στην «τυφλή» κατάργηση ΔΟΥ για χάρη των -προβλεπόμενων στο Μνημόνιο- περικοπών οι οποίες, εν τέλει, μόνο την αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών δεν εξυπηρετούν.

Image

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο της ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Γ. Ζερδελή και Αγνή Καλογερή, για την «ενοποίηση των τμημάτων ελέγχου και δικαστικού της ΔΟΥ Σάμου με τη ΔΟΥ Σύρου και της ΔΟΥ Χίου με αυτή της Μυτιλήνης».

«Το σχέδιο της επιτροπής που επεξεργάστηκε τις ενοποιήσεις των ΔΟΥ στην ελληνική επικράτεια όπως αποφασίστηκε στις 21/04/2013 προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ενοποίηση των τμημάτων ελέγχου και δικαστικού της ΔΟΥ Σάμου με τη ΔΟΥ Σύρου και της ΔΟΥ Χίου με αυτή της Μυτιλήνης» αναφέρεται στην ερώτηση στην οποία επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι εκτός κοινής λογικής. Η υπολειτουργία της ΔΟΥ, με δεδομένη την υστέρηση της πλήρους μηχανογράφησης, θα έχει συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες, λογιστές, εμπόρους, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Σημειώνεται ότι τα νησιά έχουν ελλιπέστατες προβληματικές και υποβαθμισμένες ακτοπλοϊκές συνδέσεις και σχεδόν ανύπαρκτες ενδονησιωτικές.

Η ενοποίηση αυτή εκπορεύεται από το μνημονιακό σχέδιο για συγχώνευση και κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών και στη δήθεν μείωση κρατικών δαπανών σε βάρος όμως της εξυπηρέτησης των πολιτών και της κάλυψης των κοινωνικών και διοικητικών τους αναγκών, στο σχέδιο για λιγότερο κράτος, αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σ’ αυτή τη λογική –συνεχίζουν- εντάσσεται τα τελευταία χρόνια και το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. στο Καρλόβασι, στην Καλονή, στη Μήθυμνα, στο Πλωμάρι και σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς προσεχώς στη Μύρινα και στην Ικαρία.

πηγή: http://www.nez.gr/archives/12471

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s